Rochman, Naim (2014) Skurvi dan Penemuan Vitamin C. Dewan Kosmik, 7 (1). pp. 42-43. ISSN 0128-6579
Image
FH02-FP-15-03011.jpg Restricted to Registered users only Download (2MB) |
|
Image
FH02-FP-15-03012.jpg Restricted to Registered users only Download (1MB) |
|
Image
FH02-FP-15-03013.jpg Restricted to Registered users only Download (2MB) |
Abstract
Keperluan memasukkan makanan asal daripada tumbuhan segar atau daging haiwan dalam pemakanan manusia bagi mencegah penyakit diketahui sejak berabad-abad yang lalu. Antara nutrien yang ada dalam makanan asal yang diperlukan termasuklah vitamin C (asid askorbik atau askorbat).Vitamin ini ialah nutrien yang panting bagi manusia dan beberapa spesies haiwan.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Faculty of Medicine |
Depositing User: | Rafidah Saaid |
Date Deposited: | 25 Jan 2022 02:45 |
Last Modified: | 25 Jan 2022 02:45 |
URI: | http://eprints.unisza.edu.my/id/eprint/4851 |
Actions (login required)
View Item |